Tarih

Dünyada Yaşanan Sıra Dışı 8 Olay

​​​​​​Dünyada tarihe not düşülmüş birçok büyüleyici ve gizemli olay bulunmaktadır. Makul bir açıklama yapılamayacak derecede tuhaf olan birçok şey yaşanan bazı zamanlar olmuştur. Bu konuda bilimin dahi açıklayamadığı gizemini yıllarca koruduğu olaylar insanları merakla araştırmaya çekmiştir. Tarih boyunca gerçekleşen tüyler ürpertici Ve sıra dışı olayların hala çözülememiş olması araştırılmaya devam ediliyor oluşunun en önemli sebebidir.

Sahildeki Gizemli Ceset: Tamam Shud Olayı

Tarihler 1 Aralık 1948’i gösterdiğinde sabahın erken saatlerinde Avustralya’da bulunan Adelaide kentinin Somerton sahilinde bir ceset bulunmuştur. Kimliği belirsiz olarak bulunan bu cesedin ilgi çekici özelliklerinin başında yaz mevsimi olmasına rağmen cesedin kalın giyinmiş olmasıdır.

Kalın giyinmenin yanı sıra bu giysilerin hiçbirinde etiket olmaması ve sahilde bulunmasına karşın herhangi bir kirlilik olmaması oldukça dikkat çekici olmuştur. Cesede yapılan otopsiler sonucunda belirsiz bir madde ile zehirlendiği düşünülen kişinin en gizemli olayı ise ceketinin gizli cebinde bulunan Tamam shud yazılı bir kağıt parçasıdır.

Araştırmalar sonucunda kağıdın koparıldığı kitabın Ömer Hayyam’a ait bir şiirden bitti, tamamlandı anlamına gelen söz dizisi olduğu öğrenilmiştir. Kitabın arkasında ise bir hemşireye ait telefon numarası bulunmuştur. Ulaşılan hemşire ise İkinci Dünya Savaşı’nda Alfred adlı bir teğmene verdiğini söylemesi üzerine Alfred’e ulaşan polisler teğmende bulunan kitabın Tamam shud kısmının koparılmamış olduğunu görmüştür. Bu nedenle cesedin sırrı o tarihten beri gizemli olarak kalmıştır.

Televizyon Tarihinde Yaşanan İlginç Max Headroom Olayı

Tarihler 22 Kasım 1987’yi gösterdiği sırada ABD’de dünya televizyon tarihi açısından oldukça ilginç olaylarından biri yaşanmıştır. O dönemlerde oldukça popüler olan Max headroom maskesi takan bir kişinin saat 21.14 de bgn televizyonunun yayınını kesip görüntüye girmiştir. Kimse tarafından anlaşılmayan sözler söyleyen kişi garip hareketler yaparak 28 saniye sonra yayının kesilmesine sebep olmuştur.

Oluşan garip olay ise görevliler tarafından kesilemeyince 88 saniye boyunca ekranda kalmış ve kendiliğinden sona ermiştir. Araştırmalar sonucunda bir televizyon ağına sızmanın oldukça zor ve maliyetli olmasının yanı sıra bir şahsın küçük bir mekanda televizyon ağlarına sızmayı başarabilmesinin ihtimal dışı olduğu düşünülerek peşi bırakılmıştır. Bu nedenle olayın faili hiçbir zaman ortaya çıkarılamamıştır.

Paul İs Dead Efsanesi

​​​​​​Bir zamanlar klasik rock grubu olarak bilinen The Beatles hayranları tarafından atılan iddiaya göre grubun basçısı olan Paul Mccartney’in 1966 yılında trafik kazası nedeniyle hayata gözlerini yummuştur. Ancak iddialara göre grubun popülaritesinin kaybedilmemesi için ona aynı şekilde benzeyen bir kişinin ünlü basçının yerine geçmesi sağlanmıştır. İddiayı öne süren kişilerin bazı kanıtları da bulunmaktadır.

Bu kanıtlardan birisi 2 kişinin fotoğrafını da birbirinden farklılıklar göstermesi, sonradan yapılan albüm kapaklarından Paul Mccartney’in ölümünü temsil eden işaretlerin yer alması ve piyasaya sürülen bir şarkının sonundaki konuşmada tersten çalındığında Paul ölü bir adam onu özlüyoruz diye bir mesajın olmasıdır.

Dünyada Yaşanan Sıra Dışı 8 Olay
Dünyada Yaşanan Sıra Dışı 8 Olay

Gizemli Radyo İstasyonu UVB-76

Rusya’da bulunan Radyo istasyonlarından birisi olan UVB 76 kısa dalga yayın yapan kanallardan birisidir. Ancak bu kanalda belli zamanlarda anlamsız ama belli bir sıraya göre yapılan mesajlar yayınlanmaktadır. Tek heceli kelime, bazı isimler ya da rakamlar barındıran bu mesajlar tam olarak 1,5 saniye sürmektedir.

Yayın amacı net olarak anlaşılamasa da bazı iddialara göre resmi amacı iyonosfer olan bir radyo istasyonu ya da gizli istihbarat servislerinin haberleşmesine yarayan bir adres olduğu düşünülüyor.

Wow Sinyali Olayı

Tarihler 15 Ağustos 1977’yi gösterirken ABD’de bulunan Ohio Devlet Üniversitesinde bir araştırma yapılmıştır. Araştırma sırasında 72 saniyelik bir dar bant ile radyo sinyali tespiti yapılmıştır. Sinyalin özelliklerine göre dünya dışı hatta güneş sistemi dışında olabileceği düşünülmüştür.

Sinyale Wow isminin verilmesi ise tespiti yapan Dr. Jerry R. Erhan’ın kayıttan bir çıktı alarak şaşkınlığını belirten bu ifadeyi yazmasıdır. Sinyal ile ilgili tekrar yakalama çalışması yapılmış olsa da bu çabalar sonuca ulaşılamamıştır. Kaynağı hiç bir şekilde bilinemeyen gizemli bir tespit olarak kalmıştır.

Fatima Olayı

Tarihler 1977’yi gösterirken Portekiz’de bulunan Fatima isimli ufak bir köyde yaşanılanlar herkesi şaşırtmıştır. Dağlarda çobanlık yaparak geçimini sağlayan üç çocuğun Hz. Meryem’i görmesi ve Hz. Meryem’in onlara her ayın 13’ünde geleceğini söylemesi üzerine gizemli olay başlamıştır. Hz. Meryem’in bu üç çocuğa bir kilise yapmalarını istemesi birçok insanın bu köye akın etmesine sebep olmuştur.

Sonrasında Hz. Meryem’in iki çocuğu yanına alacağını söylemesi üzerine iki çocuğun da birer yıl arayla hayatını kaybetmesi olayları daha da gizemli bir hale sokmuştur. Üçüncü çocuk ise Lucia’dır. Rahibe olarak manastıra giren bu kız Hz. Meryem’in kendisine üç mesaj verdiği söyleyerek ikisini herkese duyurur. Üçüncü mesaj ise bir zarf içerisinde Papa’ya verilmiş ve sır olarak kalmıştır.

Herkesin Ölü Bulunduğu Gemi

1947 yılının haziran ayında Hollanda bandırasına sahip bir gemi Sumatra açıklarındayken bir acil yardım çağrısı göndermiştir. İlk çağrıda kaptan ve herkesin öldüğü ikincisinde ise ölüyorum denilen çağrılardır. Bu çağrıları alan bir gemi ise hemen yardıma gitmiş ancak köpek dahil tüm mürettebatın öldüğü görülmüştür.

Kısa süre sonra bir patlamayla tamamen sulara gömülen geminin sır dolu hikayesi öylece kalmıştır. Ancak iddialara göre geminin taşıdığı biyolojik silahtan ya da uzaylı saldırısından o hale geldiği düşünülüyor.

Uçuş Esnasında Kaybolan Frederick Valentich

21 Ekim 1978 tarihinde Avusturalya’da yaşanan bu olaya göre Frederic Valentich isimli bir pilot güneyde bulunan bir adaya doğru ilerlerken bildiri yapmıştır. Bildiriye göre uçağa benzemeyen ve yeşil ışıklar saçan cismin olduğunu belirtmiştir. Kısa bir süre sonra ile iletişim tamamen kesilmiştir. İddialara göre uçağın pilotu uzaylılar tarafından kaçırılmıştır. Ancak pilotun kayboluşu gizemli bir sır olarak kalmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu