Bilgi Kutusu

Netflix’te Yer Alan 10 Yerli Komedi Filmi Tavsiyesi

Netflix’in ilk zamanlarında yerli film sayısı oldukça azdı. Ancak Türk abone sayısının artması üzerine Netflix, yerli filmlere daha fazla yer vermeye başladı. Netfllix’e girdiğiniz zaman karşınıza severek izleyeceğiniz birçok yerli film çıkmaktadır. Bu filmlerin bazıları dram, aşk, trajedi türünde iken bazıları da komedi türündedir.

İşte komedi severlere, Netflix’te yer alan 10 yerli komedi filmi tavsiyesi burada! Komedi türünün en sevilenlerine yer veren Netflix, eğlenceli dakikalar geçirmenizi sağlayacak filmleri sizlere sunuyor. Netflix’in yerli filmlere yer vermesi ise Türk abonelerinin oldukça fazla beğenisini kazanmıştır.

Netflix'te Yer Alan 10 Yerli Komedi Filmi Tavsiyesi
Netflix’te Yer Alan 10 Yerli Komedi Filmi Tavsiyesi

Nadide Hayat

Ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın yönetmeni olduğu Nadide Hayat, sizi kahkahalara boğacak bir komedi filmidir.

Filmin oyuncuları ise şunlardır:

  • Demet Akbağ
  • Batuhan Begimgil
  • Yetkin Dikinciler

Filmin başrolündedirler. Komedi denildiğinde akla gelen oyunculardan biri olan Demet Akbağ, filmde kocası vefat eden ve tekrardan üniversiteye geri dönen bir kadını canlandırmaktadır. Filmde ise bu dönemde başına gelen maceralar anlatılmaktadır. Nadide rolünü canlandıran Demet Akbağ, okul gezisine katılır.

Bu gezide gemi kaptanı olan biriyle tanışır. Ve bu tanışma sonrasında hayata olan bakış açısı değişmeye başlar. Bazen güldüren bazen ders veren sahnelerin yer aldığı film, 2015 senesinde beyaz perdeye çıkmıştır. 2015’ten beri de hala ekranlarda olmaya devam eden muhteşem bir komedi filmidir.

Azizler

Netflix’te izleyebileceğiniz yerli komedi filmlerinden biri olan Azizler, Taylan Biraderler yönetmenliğinde beyaz perdeye taşınan bir filmdir. Engin Günaydın, Binnur Kaya ve Haluk Bilginer gibi usta oyuncaların yer aldığı film, kahkaha tufanı yaratmaktadır. 2021 yılında beyaz perdede olan Azizler, Aziz karakterini canlandıran Engin Günaydın’ın varoluşsal bir sürecini anlatır.

Oldukça dikkat çekici bir film olan Azizler, komedi türünün en iyilerinden olmayı başarmıştır. Özellikle de komedi türünde ileri bir popülerliğe sahip olan üç oyuncunun da bu filmde yer alması, filmin merak edilmesini sağlamıştır. Azizler, Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi yerli komedi filmlerindendir.

Aile Arasında

Ozan Açıktan yönetmenliğinde çekilen Aile Arasında filmi, yine kahkaha tufanı yaratacak filmler arasındadır. Engin Günaydın, Erdal Özyağcılar ve Demet Evgar’ın macera dolu sahneleri sizi gülmekten bayıltacaktır. 2017 filmlerinden biri olan Aile Arasında, farklı bir senaryoya sahiptir. Filmde Demet Evgar ve Engin Günaydın, tesadüfen tanışırlar. Bu tanışma sonrasında Engin Günaydın kendini bir anda aile babası olarak bulur. Bunun üzerine maceralar alıp başını gider.

İzleyenleri gülmekten bayıltan film, Netflix’in sizlere sunduğu en iyi komedi filmlerindendir. İzleyince yeniden izlemek isteyeceğiniz Aile Arasında, sizi tam olarak ekrana kilitleyecektir. Gülmekten filmi izleyemeyeceksiniz. Filmin Adana’da çekilmesi de ayrı bir komediye neden olmuştur.

Arif V 216

Komedi türünün olmazsa olmaz oyuncularından biri olan Cem Yılmaz, Kıvanç Baruonü yönetmenliğinde bu filmde oynamıştır. Cem Yılmaz’a Ozan Güven ve Özkan Uğur’un eşlik ettiği filmde, güleceğiniz birçok sahne bulunmaktadır. 2018 filmlerinden biri olan Arif v 216, hem komedi hem de fantastik ve müzikal türünde bir filmdir. Netflix’de Cem Yılmaz’ın yer aldığı birçok film sizlere sunulmaktadır.

Hacivat Ve Karagöz Neden Öldürüldü?

Ezel Akay’ın yönetmen olduğu Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü? adlı film, 2006 senesinde çekilmiştir. Beyazıt Öztürk, Haluk Bilginer ve Şebnem Dönmez filmde yer alan ünlü simalardır. Gerçek bir orijin hikayesinin anlatıldığı filmde, alıştığımız komedi türlerinden farklı bir senaryo göze çarpmaktadır.

Celal İle Ceren

Togan Gökbakar’ın yönetmeni olduğu Celal ve Ceren, Netflix’te izleyebileceğiniz yerli komedi filmlerindendir. Şahan Gökbakar, Dilşah Demir ve Ezgi Mola’nın başrolündeki filmde, hem komedi hem de romantizm bulunmaktadır. Film, Celal ve Ceren isimli gençlerin aşk durumları üzerine şekillenmiştir. Filmde yer alan olaylar ise günlük hayatınızda gördüğünüz alışılagelmiş durumlardandır. Bu nedenle Celal ve Ceren filmi çok samimi bulunmuştur.

Olanlar Oldu

2017 yılının filmlerinden olan Olanlar Oldu, Hakan Algül’ün yönetmen olduğu bir filmdir. Tuvana Türkay, Ata Demirer ve Ülkü Duru, filmde yer almaktadırlar. Filmde, Zafer adında biri tekne turlarıyla para kazanmaktadır. Bu tur sırasında aşk yaşayan Zafer, yeni maceralara yelken açmıştır. Aşk ile komedinin karışık olarak yer aldığı film, oldukça beğenilmiştir. Ata Demirer gibi ünlü komedyene ait farklı filmler de yine Netflix’te sizlere sunulmaktadır.

Dokuz Kere Leyla

2020 yılının Ezel Akay yönetmenliğinde çekilen filmi olan Dokuz Kere Leyla, evliliğinde sıkıntılar yaşayan bir erkeğin terapistine aşık olmasını konu edinmiştir. Haluk Bilginer, Elçin Sangu ve Demet Akbağ’ın yer aldığı filmde komedi rüzgarı esmektedir. Haluk Bilginer, terapist rolünü oynayan Elçin Sangu’ya aşık olur. Haluk Bilginer’in karısı rolünde oynayan Demet Akbağ’dan kurtulma maceraları ise sizi gülmekten kırıp geçirecektir.

Netflix'te Yer Alan 10 Yerli Komedi Filmi Tavsiyesi
Netflix’te Yer Alan 10 Yerli Komedi Filmi Tavsiyesi

Kelebekler

Hem komedi hem de dram türünde olan Kelebekler, 2018 yılında çekilmiştir. Netflix kullanan abonelerin izleyebilecekleri komedi filmlerinden biri olan Kelebekler, Tolga Karaçelik’in yönetmeni olduğu bir film olarak karşımıza çıkmaktadır. Filme neredeyse 20 yıl boyunca hiç görüşmemiş olan kardeşlerin, köylerine dönmeleri ile yaşadıkları maceralar anlatılmaktadır. Filmde her karakterin kendine özel bir mizacının olması, Kelebekler filminin çok izlenmesine neden olmuştur.

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?

2021 yılında çekilen filmlerden biri olan Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? adlı film, Andaç Haznedaroğlu yönetmenliğindedir. Devrim Yakut, Ecem Erkek ve Engin Alkan filmde karşımıza çıkan başrol oyunculardır. Yılmaz Erdoğan’a ait bir tiyatro oyunundan uyarlanan film, bazı eleştirilere maruz kalmıştır. Bazı insanlar tiyatronun daha güzel olduğunu savunmuşladır. Ancak film, tüm eleştirilere rağmen büyük ilgiyle izlenmeye devam edilmektedir. Netflix’e girdiğiniz zaman bu filmi izleme şansını elde edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu