Bilgi Kutusu

Ticari Kredi Kartının Avantajları Nelerdir?

Ticari kredi kartı işletmenin ticari hesaplarına bağlı olarak verilen ve işletmenin tüm harcamalarını karşılamak için kullanılan bir kredi kartı türüdür.

Bu kartların limitleri, genellikle şirketin mali performansına bağlı olarak oldukça yüksek olabilir ve bireysel kredi kartlarına kıyasla daha esnek taksit seçenekleri sunabilir. Bireysel ve ticari harcamaları ayrı tutmanın yanı sıra, işletmenin harcamalarını kolayca raporlama imkânı ve özel işletme kampanyalarından yararlanabilme avantajları da bulunmaktadır.

Normal ve ticari kredi kartı arasındaki temel fark, kullanıcı grubudur. Bireysel veya normal kredi kartları, hukuki olarak bireyleri ifade eden kişiler tarafından kullanılabilir. Ticari kredi kartı ise şirketler gibi tüzel kişiliklere sahip kuruluşlar tarafından kullanılabilir.

Neden Ticari Kredi Kartı Başvurusu Yapılmalı?

Ticari kart başvurusu adından alınabilen bu ürünün normal bir kredi kartından farkı, bir işletmeye ait olmasıdır. Ticari kart işletmelere çek-senet yerine taksitle alışveriş yapma olanağı sağlar. Aynı zamanda ticari kredi kartınızla işletmeniz için nakit avans çekebilirsiniz.

Ticari kredi kartınızı kullanarak borçlarınızı taksitlendirebilir, bankanıza otomatik ödeme talimatı verebilir ve faturalarınızı aksatmadan ödeyebilirsiniz. Ticari kredi kartlarıyla anlaşmalı iş yerlerinden indirimler elde edebilirsiniz. Ek olarak işletme giderlerinizi kayıt altında bulundurarak, bankanızın size sağladığı ödeme rahatlık ve ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

Ticari Kredi Kartlarının Avantajları

Ticari kredi kartı başvurusu yaparak, avantajlardan yararlanmanız ve alışverişlerinizi daha ekonomik hale getirmeniz mümkündür. Akbank tarafından sunulan ticari kredi kartlarının genel avantajları şu şekildedir:

  • Çek veya senet kullanmadan anında taksitli alışveriş imkânı
  • Bireysel kartla taksitlendirilemeyen ürün grupları da taksitlendirilebilir
  • İhtiyaç anında nakit avans veya taksitli nakit avans çekme olanağı
  • Yıllık vergileri ve sigorta primlerini ödeme seçeneği
  • Aylık harcamaların detaylı raporlanmasıyla bilgi alma imkânı
  • Bankaya özel anlaşmalı mağazalardan ekstra indirimlerle alışveriş yapabilme

Bu bakımdan normal kartlara göre ticari kredi kartı çok daha avantajlı ve farklıdır.

Ticari Kredi Kartını Kimler Alabilir?

Ticari kredi kartı başvurusu yapabilmek için ilk adım, herhangi bir Akbank şubesinde bir ticari hesaba sahip olmaktır. Ticari hesap açabilmek içinse bir işletme sahibi olunması gerekmektedir. İlgili kişinin adının vergi levhası ve diğer ticari belgelerde yer alması, ticari hesap açma süreci için yeterli bir koşuldur.

Ticari kredi kartları finans kurumları tarafından tüzel kişiler için sağlanmaktadır. Bu kapsamda limited şirketler ve şahıs şirketleri de ticari kredi kartı başvurusu yapabilir. Şahıs şirketlerinin ticari kredi kartı alımı, diğer tüzel kişiliklere kıyasla daha hızlı ve basit bir süreç içerir. Ancak şahıs şirketlerine verilen ticari kartların limiti, diğer şirketlere göre genellikle daha düşük olabilir.

Ticari kredi kartı başvurusu için gereken belgeler kurulan işletmenin türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu bağlamda Gerçek Kişinin Ticari İşletmeleri,

  • Güncel vergi levhası
  • Ticari kredi başvuru formu
  • Gerçek kişinin kimlik belgesi

gibi evrakları tamamlamalıdır. Ancak limited şirketlerde söz konusu evraklara göz attığımızda şunlar görülmektedir:

  • Şirketi bankada temsil edecek yetkililerin noter tasdikli aslı ve kimlik belgesi fotokopileri
  • Güncel vergi levhası
  • Ticari kredi kartı başvuru formu
  • Bütün ortakların kimlik fotokopileri
  • Firmanın kuruluşunu, ortaklık durumunun güncel durumunu ve son temsil yetkilerini bulunduran ticaret sicil gazetesi

Bu bakımdan ticari kredi kartı alınmak isteniyorsa banka ile iletişime geçerek ne gibi evrakların olduğunu sormak önerilmektedir.

Ticari Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ticari kredi kartı başvurusu yapmak istiyorsanız bankada bir hesabınız olması gerekmektedir; aksi durumda kart da alınamamaktadır. Akbank ile iletişime geçerek başvuru süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi almanız mümkündür.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu