Hayvanlar Alemi

French Bulldog Özellikleri ve Bakımı

French Bulldog sahibi olan bireyler, French Bulldog özellikleri ve bakımı hakkında tüm bilgileri öğrenmelidirler. Akıllı, küçük ve sevimli köpek cinslerinden biridir. Bu ırkın ortaya çıkması, Sanayi Devrimi sayesinde olmuştur.

O dönemlerde işçiler, Fransa’ya göç ettiklerinde yanlarına küçük köpekleri de almışlardır. Daha sonra bu ırk Fransa tarafından benimsenmiş ve Fransız Bulldog adını almıştır. Ardından Amerika ve Avrupa’da tanınmaya başlamıştır. Minyatür bir yapıda olduğundan dolayı diğer ırklardan net bir şekilde ayrılır.

Çıkık gözlü ve kısa tüylüdür. Eğlenceli köpeklerden sayılır. Bu nedenle oyun oynamaya asla hayır demez. Son derece sessizdir. Ancak sessizliği kadar inatçılığı da çok fazladır. İnsanlarla anlaşabilme konusunda çok zorlanmazlar. Ama diğer hayvanları kolay kolay sevmezler. Sosyalleşmelerinde büyük zorluklar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden yoğun bir çaba ve emek göstermek zorundasınız.

İngiliz Bulldog ırkı ile benzerlik gösterir. Ev arkadaşı olma hususunda çok başarılıdır. Minik bir vücuda sahiptir ama kocaman gözleri vardır. Zaten bu gözleri ile kendini hemen belli eder. Gayet arkadaş canlısıdır. Çok fazla havlamaya gerek duymayan ideal bir yapıları bulunur. Bu yüzden apartman hayatına çok uygun bir ırk olarak görülürler. Egzersiz yapma gereksiniminde bulunmazlar.

French Bulldog Özellikleri ve Bakımı
French Bulldog Özellikleri ve Bakımı

İlgi görmemek ve sevilmemek, bu köpekler için psikolojik bir sorun yaratır. Kaygı bozukluğu ve endişe gibi duyguları yaşamaya başlarlar. Aynı zamanda ailelerinden uzaklaşmayı da sevmezler. Böyle bir durum yaşadıklarında kendilerini hiç iyi hissetmezler ve psikolojik yönden çökerler. Uzun süren yalnızlıkları ve sürekli kulübede kalmayı sevmezler. Dışarıda yaşamaya uygun değillerdir.

Aile içerisinde yaşamak, onlar için en iyisidir. Ona fazla zaman ayırmanız gerekir. Çünkü arkadaşlık kurmayı çok sever. Sahibi olmadan mutlu olamaz. Eğer iş hayatınız çok yoğunsa French Bulldog köpeğini almamalısınız. Bunun haricinde evinde çok fazla zaman geçiren insanlar için mükemmel bir dostluk yapabilir. Üstelik size olan sadık duygularını asla kaybetmez.

Bol bol uyumayı severler. Bunun yanı sıra kucaklaşmaya da bayılırlar. Onlara arada bir sarılmanız, sizi daha çok sevmelerine yol açar. Evinizi çok fazla dağıtmazlar. Genelde sakin şekilde bir kenarda dururlar. Fazla hareket etmediklerinden dolayı egzersiz yapmayı istemezler. Bundan dolayı egzersiz yaptırmaya çok fazla zaman ayırmasanız da olur. Yüksek ses çıkarmaya meyilli değillerdir.

Ancak sizin ilginizi çekmek istediği zaman havlama içgüdüsünü kullanabilir. Sahibini eğlendirebilmek için türlü türlü hareketler yaparlar. Çocuklara tolerans göstermekte oldukça başarılıdırlar. Zaman zaman gezintiye çıkmak, onlara iyi gelecektir. Kalp, eklem ve solunum fonksiyonları rahatsızlıklarına yakalanma riskleri yüksektir. Bundan dolayı aşırı hareket ettirilmeleri önerilmez.

Özgür ruhlu ve inatçıdır. Dik kulakları sayesinde sizin bile duyamadığınız sesleri anında duyarlar. Çevrelerinde yaşanan olaylara karşı çok fazla duyarlı olurlar. Bu nedenle sık sık dikkat dağınıklığı yaşarlar.

Pozitif pekiştirme, övgü, ödül ve oyun gibi motive edici şeylerle eğitimlerini daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Kendinden emin, tutarlı ve sabırlı bir şekilde liderlik yaptığınız zaman sizin sözünüzden çıkmazlar. Sizi sinirlendikleri zaman sesinizi yükseltmeyin. Bunun yerine daha sakin kalarak yüz ifadenizi ciddileştirin. Bu şekilde sizi daha fazla ciddiye alır ve size kırılmaz.

French Bulldog Özellikleri Nedir?

French Bulldog özellikleri şunlardır:

  • Dengeli, cesur, hareketli ve duyguludurlar.
  • Size çok iyi eşlik edebilirler.
  • Süs köpeğidirler.
  • 9 ila 11 yıl yaşarlar.
  • Genellikle iyi huylu olurlar.
  • Fare avlamayı severler.
  • 12 ila 13 kilo ağırlığına ulaşabilirler.
  • Boyları maksimum 33 cm’dir.
  • Yapılı, iri ve kemiklidirler.
  • Kürkleri tek katmanlıdır.
  • Yumuşak tüylüdürler.
  • Kıvrık ya da düz kuyrukludurlar.
  • Güçlü, kısa ve kaslı bacakları vardır.
  • Yumuşak ve gevşek bir derisi vardır.

Bu özellikleri taşıyan French Bulldog, bakım yapmaktan zevk alacağınız cinslerden biridir. Sizinle yakın olabilmek için elinden gelen her şeyi yapar. Farklı insanlarla tanışmayı severler. Bundan dolayı birçok insanla arkadaşlık kurabilirler. Bu durum onların çok fazla sıcakkanlı olmaları ile alakalıdır.

French Bulldog Bakımı Nasıl Yapılır?

Kısa kürklü oldukları için tüylerini dökmezler. Bu yüzden tüy bakımında fazla zaman harcamanız gerekmez. Haftada bir defa tarama yapılması yeterlidir.

Ancak bu işlem sırasında eldiven ve orta sertliğe sahip bir fırça kullanmanız gerekir. French Bulldog köpeklerinin bazı bölgelerinde birtakım kırışıklıklar vardır. Bu bölgelerin her zaman kuru ve temiz tutulması gerekir. Buraları nemli bezle temizlemelisiniz. Daha sonra kuru bir bezle temizleme yaparak bölgenin kuruluğundan emin olmalısınız. Tırnaklarını ayda bir 1 defa kesmelisiniz.

Dişlerini haftada 3 kez fırçalamalısınız. Isıya karşı son derece hassastırlar. Bu yüzden yaşadıkları ortamın sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda kalamazlar. Ilık bir ortam onlar için uygundur.

Aksi halde solunum sıkıntısı çekmeye başlarlar. Bunun sonucunda da nefes almakta zorlanırlar. Aşırı sıcaklarda onu kesinlikle dışarıya çıkarmamanız gerekir. Böyle zamanlarda evde kalmak onlar için en iyisidir. Beden kontrolünü de unutmamanız gerekir. Göz, kulak, ayak ve burun bölgelerine dikkat etmelisiniz.

French Bulldog Özellikleri ve Bakımı
French Bulldog Özellikleri ve Bakımı

French Bulldog Fiyatları Ne Kadar?

Bu ırkın fiyatları 1.500 TL – 4.000 TL arası değişkenlik göstermektedir. Ancak 4.000 TL’den daha fazla bir fiyata da satılan French Bulldog köpekleri vardır.

Yavru French Bulldog Hangi Mamayı Yer?

French Bulldog yavru köpekleri, yağlı gıdalardan ve pişmiş yemeklerden uzak tutulmalıdırlar. Onlara uygun vitaminleri içeren kuru mamaları kullandığınızda iyi bir büyüme sağlamalarını mümkün hale getirebilirsiniz.

Sağlıksız beslenmek, henüz yavru iken birçok hastalığa yakalanmalarına neden olabilir. Bu yüzden mamaları doğru seçmek ve zamanında vermek önemlidir. Fazla kilo aldıklarını fark ettiğiniz zaman veteriner hekime gitmelisiniz. Çünkü obezite olmaya uygun bir yapıları vardır. Bu da onlar için ciddi bir sorundur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu