Sağlık

Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Heyet raporu Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tam teşekküllü hastahanelerden alınır. Hemen hemen her ilde hatta belli başlı illerin büyük ilçelerinde de heyet raporu alınabiliyor. Hemen hemen her iş için heyet raporu alınıyor. Her hastanenin belli günlerin de heyet toplanır ve heyete giren hastaların heyet raporlarını inceleyip raporları olumlu ya da olumsuz sonuçlandırırlar.

Heyet raporu almak isteyen insanlar hastahanenin istemiş olduğu belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra hastahaneye başvurur. Başvuru işleminden sonra hastahanenin belirlediği bölümlerde muayene olduktan sonra raporunu heyete teslim eder ve heyet raporunu bekler. Heyet raporu heyetten çıktıktan sonra başvuran kişiye teslim edilir.

Heyet Raporu Nasıl Alınır?
Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Heyet Raporu Niçin Alınır?

Heyet raporunda ne için alındığı çok önemlidir. Hemen hemen her iş için heyet raporu istenebiliyor. Heyet raporu istenen belli başlı iş alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Özel güvenlik için
  • Polislik için
  • Askerlik için her rütbede
  • Yaşlılık maaşı için
  • Engelli araba almak isteyen
  • Engelli maaşı için
  • İnfaz ve koruma memurları
  • Ruhsatlı silah almak isteyenler

Gibi sıralayabiliriz. Bu alanlarda işe girmek isteyen ya da faaliyetler de bulunmak isteyen herkesten heyet raporu isteniyor. Heyet raporu bu alanlar için zorunlu bir hale gelmiştir.

Heyet Raporu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Her hangi bir iş için heyet raporu almak isteyen herkesten belli başlı belgeleri getirmeleri isteniyor bu belgeleri getirmek zorunludur. Bu belgeleri getirmeyenler heyet raporu almaları mümkün değildir.

Hastahanelerin insanlardan istemiş oldukları belli başlı belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Hastahanenin belirlediği kadar vesikalık fotoğraf
  • Vatandaşın kimlik ve kimlik fotokopisi
  • Hastahanenin belirlemiş olduğu heyet raporu ücreti vezneye yatırmak

Gibi sıralanabilir. Hastahanenin istemiş olduğu belgeleri tamamladıktan sonra yine hastahanenin belirlemiş olduğu bölümlere muayene olup raporu istenen birime bırakıp istenen tarihte ve saatte hastahaneye başvurup sonucunu alabilirler.

İç Hastalıkları Bölümü

Bütün evraklar tamamlandıktan sonra hastahanenin vermiş olduğu üstünde kendi fotoğrafınızın olduğu bir adet belge vardır. Bu belgenin üstünde hangi bölümlere muayene olacağınız yazıyor bu bölümlere muayene olmanız gerekiyor. Her bölüm için bir tane doktor o doktor heyet için gelen hastalara bakıyor.

Bu bölümlerden bir tanesi de iç hastalıkları bölümüdür. İç hastalıkları bölümü ismi üzerinde kişinin iç organlarına bakıyor. Her hangi bir ameliyat oldu mu? Herhangi bir kaza geçirdi mi? gibi sorular sorup ve gerekli görürse göğüs filmi istiyor. Eğer film istemez ise belgeyi imzalayıp bir sonra ki bölüme gönderir.

Heyet Raporu Nasıl Alınır?
Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Genel Cerrahi Hastalıkları Bölümü

Genel cerrahi bölümünde gelen kişiye her hangi bir ameliyat oldun mu? Ya da herhangi bir kaza geçirdin mi? Gibi soruları burada da soruyor. Cevaplara göre gerekli belgeleri imzalayıp kişiyi bir sonra ki bölüme gönderir.

Dahiliye Hastalıkları Bölümü

Dahiliye bölümü en önemli bölümlerden biridir. Bu bölümde kişi içeri alınır, alındıktan sonra gerekli bilgiler verilerek bir takım tahliller istenir. Kan tahlili ve röntgen istenir. Bunlar yapıldıktan sonra sonuçlar açıklanınca doktorun yanına gidilir ve çıkan sonuca göre doktor size gerekli bilgiler verdikten sonra gerekli evrak imzalanıp kişi gönderilir bir sonra ki bölüme.

KBB Hastalıkları Bölümü (Kulak Burun Boğaz)

Kbb bölümünde en önemli olan kulaktır. Bu bölüme gelindiği zaman ilk kulaklara yani kulak zarına bakılır kulak zarları sağlam mı diye sessiz bir şekilde konuşulur duyma zorluğu çekiyor musunuz diye bütün bu muayeneler bittikten sonra evrak imzalanıp kişi gönderilir bir sonra ki bölüme.

Psikiyatri Hastalıkları Bölümü

Psikiyatri bölümü en önemli bölümlerden bir tanesidir. Bu bölümde kişiye her türlü sorular sorulur. Hem kendi için hem de ailesi için birçok soru soruluyor. Örnek olarak psikiyatrik ilaçlar kullanıyor musunuz? Ya da ailenizden her hangi birisi ilaç kullanıyor mu? Gibi sorular sorarak karşısındakinin durumunu ölçmeye çalışıyor. Yine bir örnek olarak bir olay için çok sinirlendiniz ve ortam içindesiniz neler yaparsınız? Gibi sorular sorarak sizin durumunuzu ölçüp duruma göre belgeleri imzalayıp bir sonra ki bölüme gönderir.

Nöroloji Hastalıkları Bölümü

Nöroloji bölümü el titremelerine bakar sinirsel bir hastalık var mı diye bakar eğer böyle bir hastalık yoksa her hangi bir ameliyat oldun mu? Her hangi bir kaza geçirdin mi? Diye sorular sorar gelen cevaplara göre belge imzalanıp bir sonra ki bölüme gönderilir.

Göz Hastalıkları Bölümü

Göz hastalıkları bölümünde görme derecemiz ne kadar onu ölçülüyor. kişi oturtulup karşı duvara sayılar ve harfler yansıtılır bunların okunması istenir. makine yardımı ile gözler bozuk mu? Sağlam mı? Öğrenilir. Çıkan sonuca göre belgeler imzalanır. Heyet raporunda bulunan bütün doktorların muayeneleri bittikten sonra evrak heyet bölümüne teslim edilir.

Heyet Raporunda Devlet Hastanesi mi? Özel Hastane mi?

Heyet raporu almada Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tam teşekküllü hastahanelerde alınabilir. Bu hastahaneler hem özel hem de devlet hastahanesi olabilir kişi istediği hastahaneden bu belgeyi alabilir.

Heyet Raporunun Sonuçlanması

Heyet raporunda bulunan bütün bölümlere muayene olunduktan sonra evrak ilgili birime teslim edilir. Gün boyunca muayene olduğunuz doktorların hepsi heyette buluşup bütün belgeleri inceleyip olumlu ya da olumsuz sonuçlandırılır ve sonuç en alt kısımda yazar. Örneğin infaz ve koruma memuru olmak isteyen bir kişinin raporunda infaz ve koruma memuru olmasında her hangi bir etken yoktur ibaresi yazıyor bu ibare olumlu bir ibaredir. Olumlu bir ibare olduğu gibi olumsuz ibare de olabilir. Raporun sonucunu kişi kendisi istenen tarih ve saatte hastahaneye başvurup raporun sonucunu alabilir. Bu işlemlerin hepsi yaklaşık olarak bir iş gününü kapsıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu