Seyahat

İzmir’de Gezilecek 10 Yer

Türkiye’nin Ege bölgesinde yer alan İzmir tarihi ve turistik yapısıyla dikkat çekiyor. Milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan İzmir birçok açıdan keşfedilecek yerlere sahiptir. Kendine ait doğası, denizi ve Egenin turistik evleri ile her zaman bölgenin ve Türkiye’nin gözdesi olmuştur. Peki, İzmir’de Gezilecek 10 Yer dediğimizde aklımıza nereler gelir. Bu yerlere sırayla bakalım.

İzmir’de Gezilecek 10 Yer
İzmir’de Gezilecek 10 Yer

Konak ve Kemeraltı Çarşısı

Konak İzmir ilinin merkezinde yer alan bir ilçedir. Oldukça eski bir tarihe sahip konak, ,tarihi kiliseler, eski hamamlar, tarihi camiler ve işyerlerini içinde bulunduran bir ilçedir. Konakta İzmir’in simgesi haline gelmiş saat kulesi de bulunmaktadır.

Kemeraltı çarşısı da konak ilçesinin içinde bulunan saat kulesine çok yakın bir konumda yer almaktadır. Bu tarihi çarşı önceden İzmir’e gelen birçok turistin uğrak yeri olmuştur. Şimdilerde ise hala eski yerini korumaya çalışıyor. Bu çarşıda hediyelik eşyalar, kıyafetler, gıda ürünleri birçok ürün satılmaktadır.

Alsancak

Deniz kenarında yer alan bu semt konak ilçesinin içinde bağlıdır. İzmir’in nerdeyse her mevsim en kalabalık ve canlı olan semtlerinde birisidir. Kordon denilen alanda hem yürüyüş, koşu yapıp hem de bisiklet sürme imkânınız vardır. Bütün bunları yaparken boydan boya uzanan İzmir körfezini izleyebilirsiniz.

Ayrıca Alsancak eğlence ve yemek mekânları içinde birçok alternatif sunmaktadır sizlere. Semtte gayet kaliteli vakit geçirebileceğiniz tarihi mekânların yanında günlük olarak gideceğiniz kafe ve barlar bulunmaktadır.

Tarihi Asansör

Yapımı 1900 yılın kadar uzanan tarihi asansör şehrin merkezinde yer almaktadır. Adında anlaşılacağı gibi bir asansör yardımıyla yukarı çıkarak eşsiz İzmir körfezini başka bir açıdan izleme olanağına sahip olabilirsiniz. 58 metre yüksekliğe sahip asansörün bulunduğu yerde kafe ve restoran da bulunmaktadır.

Selçuk

Dünyada Türkiye’nin bilinen en önemli antik kentini ve tarihi yerlerini barındıran bir ilçedir. Şehir merkezine yaklaşık 80 km olan Selçuk tamamen tarihi yapıyla donatılmıştır. Selçuk’ta gezmeniz gereken birçok tarihi ve turistik mekân yer varır. Bunlara bakalım.

Efes Antik Kenti: Yunan ve Roma tapınaklarının yanında birçok kütüphanede bulunduran tarihi bir yapıdır. Oldukça büyük bir alana sahip antik kentte tarihi bir tiyatro da bulunmaktadır.

Meryem Ana: İnanışa göre Hz. Meryem’in yaşadığı ev olan alan Efes antik kentine çok yakın bir yerde bulunmaktadır. Birçok Hristiyan buraya gelerek hacı olduğuna inanmaktadır. Aynı zamanda bu alanda bir de kilise buluna alan birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Artemis Tapınağı: Dünyanın yedi harikasından biri sayılan Artemis tapınağı MÖ 550 yıllarında dikilmişti. Günümüze çok az bir bölümü ulaşan tapınak tamamen mermerden yapılmıştır.

Çeşme: Türkiye’nin ve giderek dünyanın en bilinen turistik yerlerinden biri haline gelmektedir. Denize sıfır olan bu sahil ilçesi aslında içinde çok eski bir tarihide barındırmaktadır. Yeşilin ve mavinin her türlü tonuna sahip bir denize sahiptir. İsmi doğal kaynak suyu çıktığından dolayı ilçeye bu ismi vermişlerdir.

Çeşmede gidilip görülmesi gerek birçok koy mevcuttur. Kum bir denize sahip olan çeşme her yıl dünyanın farklı yerinden turisti ağırlamaktadır.

Alaçatı: Çeşme ilçesine bağlı bulunan Alaçatı ismiyle Türkiye’de tanınan bir semt olmuştur. Özellikle beach clupları ve çarşısıyla ünlü Alaçatı’da birçok ünlü oyuncu ve sanatçıya rastlamanız mümkün.

Alaçatı çarşı ve sokakları tarihe tanıklık eden izler taşımaktadır. Tarihi evlerin birçoğu günümüzde butik otel olarak işletilmektedir. Bu otellerin büyük bir kısmı tarihi yapı korunarak restore edilmiştir.

Seferihisar

İzmir’in en sakin ve güzel semtlerinden biri olan Seferihisar şehir merkezine 50 km uzaklıkta bulunmaktadır. Son dönemde yeni yapılaşma ve birçok turistin ilçeyi ziyaret etmesi ile zaman zaman kalabalık olsa da hala eski sakinliğini korumaktadır. Egeye özgü evleri doğal hali ile görebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Deniz kenarı ve denize girilecek sahil alanı da bulunmaktadır.

Seferihisar doğal güzelliklerinin yanında haftanın belirli günlerinde kurulan pazarı ile de gelen misafirlere doğal ürünler sunmaktadır. Birçok doğal ürünü bizzat ilçede ve köylerinde getiren insanlar pazarda satış yapmaktadır.

İzmir’de Gezilecek 10 Yer
İzmir’de Gezilecek 10 Yer

Urla

Türkiye’nin ilk ve tek Hobbit köyü bulunan Urla merkeze yaklaşık 70 km uzaklıkta yer almaktadır. Urla doğası, birbirinden güzel ve tarihi köyleri ile gezilmesi gereken yerlerden biridir. Yürüyüş yolları, mağaraları ve mavi bayrakları plajları olan urla giderek daha turistik bir ilçe haline gelmiştir.

Foça

Foça merkeze yaklaşık 80 km uzaklıkta yer alan tarihi bir ilçedir. Eski Foça ve yeni Foça olarak adlandırılan iki bölge vardır. Yeni Foça yeni yapılaşma ve yerleşme ile açılmıştır. Denize sıfır olan bir yerde İzmir’in en lezzetli balıklarını yiyebilirsiniz. Aynı zamanda tarihi kalesi bulunan Foça oldukça eski bir yerleşim yeridir.

Bergama

UNESCO kültür mirasında yer alan Bergama antik kentini barındıran Bergama merkezden yaklaşık 110 km uzaklıkta yer almaktadır. Tarihi Pergamon krallığına sahipliği yapmış olan bu ilçe tarihe meraklı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Tire

Yeşil doğası ve organik ürünleri ile bilinen Tire aynı zamanda çok eski ve tarihi bir ilçedir. Merkeze uzaklığı 110 km olan Tire, tarihi Dere kahve denilen içinde küçük bir doğal derenin bulunduğu mekâna da ev sahipliği yapmaktadır. Meşhur olan köftesi ve tarihi camileri ile gezilecek mekanalar içinde yer alır.

Şirince

Maya takvimine göre 2012 de kopacağı beklenen kıyametten kurtulacak 2 yerden biri gösterilen şirince adı gibi küçük, güzel ve şirin bir köydür. Normal nüfusu çok az olan bu köy son dönemde popüler olması ile oldukça yoğun turistin uğrak yeri olmuştur.

Eski ve tarihi köy evleri ile güzel bir mimariye sahip olan bu köyde ayrıca kendilerinin ürettikleri şaraplarda satılmaktadır.

Türkiye’de Yazın Gezilebilecek Yerler > https://www.pusholder.com/turkiyede-yazin-gezilebilecek-yerler/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu