Sağlık

Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Dünyada birçok diyet çeşidi bulunmaktadır. İnsanlar çeşitli diyetlerle kilo vermenin bir yolunu aramaktadırlar. Bu diyet çeşitlerinden biri de su diyetidir. Su diyeti, son dönemlerde çok popüler olan bir diyet çeşididir. Vücudumuzun %75’i sudur. Buradan anlaşılıyor ki su, insan için çok önemlidir. Çünkü su olmadan vücudumuz olmaz.

Su, sadece diyet amacıyla değil günlük olarak da tüketilmesi gereken bir yaşam kaynağıdır. Suyun kilo vermeye yardımcı olması, su diyetini ortaya çıkarmıştır. Peki, su diyeti nasıl yapılır? Çok basit bir uygulama ile yapılan su diyeti, hızlı kilo vermenizi ve metabolizmanızı hızlandırmanızı sağlamaktadır. Su diyetinin ne olduğu ve nasıl yapılması gerektiğine dair her türlü bilgi aşağıdadır.

Su Diyeti Nasıl Yapılır?
Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Su Diyeti Nedir?

Su diyeti, hem diyet hem de detoks uygulamaları arasında yer almaktadır. Su diyeti sayesinde çok hızlı bir kilo verimi yapabilirsiniz. Su diyeti, diğer diyet programlarına göre daha kolaydır. Çünkü sadece su ile yapılan bir diyettir. Su diyeti, çok eski zamanlardan beri bilinmektedir. Ancak tam olarak nerede ve kim tarafından ortaya çıktığı bilinmemektedir. Su diyeti, uzmanlar tarafından fazlaca önerilmektedir.

Su Diyeti Sonucunda Ne Kadar Kilo Verilebilir?

Su diyetinin düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Diyetten istenilen sonucun alınabilmesi için istikrarlı olmak önemlidir. Su diyeti sonucunda ne kadar kilo vereceğiniz bu istikrara bağlıdır. Diyeti doğru bir şekilde yaparsanız, 12 kiloya kadar çıkabilirsiniz. 12 kilo vermek için su diyetini 15 gün boyunca yapmanız gerekir. Bu günler içerisinde herhangi bir kaçamak yapmaktan kaçınmalısınız. Su diyetini uzun zaman boyunca uygulamanız halinde daha fazla kilo kaybı yaşayabilirsiniz.

Su Diyeti Yaparken Nasıl Beslenmek Gerekir?

Su diyeti yaparken beslenmenize de ayrıca dikkat etmelisiniz. Diyeti yaparken önünüze gelen her şeyi tıka basa yememelisiniz. Yemenize dikkat etmediğiniz sürece su diyetinin hiçbir anlamı olmaz. Su diyeti yaptığınız dönemlerde meyve tüketiminizi ihmal etmemelisiniz. Ayrıca sağlıklı sebze çorbalarından da içmeniz gerekir. Sağlıksız beslendiğinizde su diyeti yapmanızın bir anlamı olmaz. Bundan dolayı iyi bir beslenme programı da yapmanız gerekir.

Su Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Su diyetinin faydaları şunlardır:

-Hasar görmüş ya da ölmüş hücrelerin tekrardan canlanmasını sağlar.

  • Ölen hücrelerin canlanmaması durumunda vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Kronik hastalık riskinin düşmesine neden olur.
  • Uzun zaman tok kalmanızı sağlar.
  • Kilo kaybını gerçekleştirir.

Bunun gibi faydaları bulunan su diyeti, çok uzun zaman boyunca yapılmamalıdır. Su içmek sağlıklı bir şeydir. Ancak fazla su içmek, kontrolsüz kilo kaybına neden olabilir. Bu konuda dikkatli olmalısınız.

Su Diyetinin Zararı Var Mıdır?

Su diyeti yapmanın çok büyük bir zararı yoktur. Çünkü su, vücudumuzun zaten ihtiyaç duyduğu bir şeydir. Ancak su diyeti yaparken bilmeniz gereken bir husus vardır. Su diyetini çok uzun zaman boyunca yapmak, aşırı kilo kaybına neden olabilir. Su diyetini sadece kilo vermek istediğiniz sürece yapmalısınız. Uzun süre su diyeti yapmanız halinde kronik bir hastalığınızı tetikleyebilirsiniz. Bu nedenle su diyeti, her insana uygun bir diyet çeşidi değildir.

Su Diyetini Kimler Yapmamalıdır?

Su diyetini yapmanın çok ciddi bir zararı yoktur. Ancak yine de bu diyete başlamadan evvel doktorunuza danışmanız gerekebilir. Çok ciddi bir sağlık probleminiz bulunuyorsa su diyeti yapmamalısınız. Bu tür durumlarda oldukça ciddi problemler meydana gelebilir. Hamile olan kişiler, emziren anneler, şeker ve kalp hastası olan kişilerin su diyeti yapmamaları gerekir. Su diyetini yapmaya başlamadan evvel, genel sağlık durumunuzu kontrol ettirmeniz gerekir.

Su Diyetini Nasıl Yapabilirim?

Su diyetine başlamadan önce diyetisyene gitmelisiniz. Çünkü her insanın vücudu diyete uygun olmayabilir. Su diyetini yaparken düzenli bir beslenme programı da olması gerekir. Bu programa uyarak su diyeti yapmalısınız. Ne zaman ne yemeniz gerektiğini doğru belirlerseniz, su diyetinden çok hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey, diyetin size uygun olup olmadığıdır.

Su Diyeti Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Su diyetini nasıl yapmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. Bu diyeti sadece 7 gün boyunca yapmanız uygundur. Sabahları limonlu ılık bir su içmeniz yeterlidir. Diyeti yaparken yediklerinize önem vermelisiniz. Çünkü bir hafta boyunca sadece su içmenin size bir faydası olmaz. Su diyeti, bazı kişilerde olumsuz etkiler yaratabilir. Eğer böyle bir durum içerisinde kalırsanız, diyeti derhal bırakmanız gerekir.

Su Diyeti Nasıl Yapılır?
Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Su Diyeti Yaparken Suyun Nasıl Olması Gerekir?

Su diyeti yaparken suyun sabahları ılık ve de limonlu olması gerekir. Daha sonraki öğünlerde ise soğuk su içilmelidir. Soğuk su içilmesi halinde metabolizma hızlanır. Böylece kilo verilmeye başlanır. Aşırı şekerli sulardan ya da meyve sularından içmeniz, sade su içmenizle aynı şey değildir. Su diyeti yaparken sade sulardan soğuk bir şekilde içmelisiniz.

Su Diyetinin Sonuçları Nelerdir?

Su diyeti sayesinde yediklerinizi kolaylıkla eritebilirsiniz. Böylece sindirim sisteminiz daha hızlı çalışmaya başlar. Sindirim sistemini hareketlendiren bu diyet sonucunda kilo verilmeye başlanır. Su uzun zaman tokluk hissi yaratır. Böylece çabuk bir şekilde acıkmazsınız. Ancak su diyeti, her insanda aynı sonuçlara yol açmaz. Eğer diyet yaparken olumsuz şeylerle karşılaşırsanız, hemen doktora gitmelisiniz.

Su Diyetinin Önemi

Günümüzün popüler diyetlerinden biri olan su diyeti, zayıflama açısından önemlidir. Ancak su diyetini yapmak öyle kolay değildir. Uzmanlar, bu diyetin maksimum 7 gün yapılması tavsiye etmektedirler. 7 günden fazla yapılan diyetlerde istenmeyen durumlar oluşabilir. Su, yaşamın devamı için zaten gereklidir. Su olmadan, sağlıklı olmak imkansızdır. Ancak suyun da belli oranda tüketilmesi gerekir. Fazla su tüketmek, çok sağlıklı olacağınız anlamına gelmez. Aksine zararlı olabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu