Bilgi Kutusu

Dünyanın En İlginç Gelenek Ve Görenekleri Nelerdir?

İnsanları hayvanlar aleminin diğer üyelerinden ayıran bir şey, güzellik ritüellerinden seks alışkanlıklarına kadar her şey etrafında gelenek ve görenekler geliştirme eğilimimizdir. Aslında insanlar bunu yapmayı o kadar çok seviyor ki, medeniyetin doğuşundan beri dünya binlerce farklı kültürle zenginleşti. Kuşkusuz, herhangi bir kültürün hemen hemen önemli bir yönü görgü kurallarıdır. İşte dünyanın dört bir yanından gelen 11 şaşırtıcı gelenek.

Nikaragua’da Dudaklarla Nesne İşaret Etmek

El hareketleri genellikle kültürler arasında alışılagelmiş farklılıklar gösterirken, çok az kişi bu geleneğin ağzın bükülmesine kadar uzandığını iddia edebilir. In Nikaragua, dudakların yerine dünyanın çoğunluğu gibi başparmak veya işaret parmağı ile işaret etmek yaygındır. Her şey büzüşmekle başlar. Bir Nika ördek yüzünü taktıktan sonra, neyi işaret etmek istediklerini belirtmek için dudaklarını öne veya yan yana yönlendirebilirler.

Fransa’da Öpüşme

Hemen hemen her kültürün belirli selamlama ritüelleri vardır. Hem yakın sevdiklerini hem de yeni tanıdıklarını bir selamlama biçimi olarak yanaktan öpme ortak geleneğini paylaşır. Yine de Fransızlar, öpüşme ritüellerinde yer alan nüansların sayısı ile bunu tamamen yeni bir seviyeye taşıyor gibi görünüyor. Birincisi, kurallar erkekler ve kadınlar için değişir. İkinci olarak, selamlamayı tamamlamak için gereken öpücük sayısı bölgeden bölgeye değişir. Dahası, Fransızların, katılımcıları tanıyıp tanımadıklarına bakılmaksızın, bir partide veya toplantıda her bir kişiyi varışta selamlaması bekleniyor. Bu, Fransa’daki alışılagelmiş öpüşme uygulamalarının sadece kısa bir özetidir.

Dünyanın En İlginç Gelenek Ve Görenekleri Nelerdir?
Dünyanın En İlginç Gelenek Ve Görenekleri Nelerdir?

Yunanistan’da Düğünlerde Geline Tükürmek

Bu uygulama 2002 filmi My Big Fat Greek Wedding sayesinde popüler hale geldi. Yunan kültürlerinde tükürmek, şeytanı savuşturmaya yardımcı olması gereken bir tür iyi şans tılsımıdır. Bugün, gelenek tipik olarak misafirlerin yeni evli geline hokkabazlık yapmasını içermiyor. Bunun yerine, misafirlerin zorla “ftou ftou ftou” dedikleri daha sembolik bir eyleme dönüştü. Yunanlılar, bebeğin güzelliğini ve sağlığını kabul etmek için vaftizler dahil diğer özel durumlarda da bunu yapıyorlar . Hatta tükürme, normal konuşma sırasında kötülüğü önlemek için batıl bir önlem olarak bile yapılabilir.

12 Eylül, Rusya’da Gebe Kalma Günü

Kültürler tipik olarak cinsiyet, evlilik ve üremeye benzersiz şekillerde yaklaşır. Rusya, kurumsallaşmış kabul anlamında bu konuda pastayı alabilir. Bunun nedeni, ülkedeki azalan doğum oranlarının, kadınların erkeklere eşit olmayan oranı ve Rus erkeklerin endişe verici derecede kısa yaşam sürelerinin toplum için ciddi endişeler oluşturmasıdır. Bu nedenle, hükümet, hamilelikle sonuçlanacağı umuduyla, yalnızca çiftlere seks yapmak için işten izin vermek için oluşturulan bir resmi tatil başlattı. Bebekleri tam olarak dokuz ay sonra doğan ebeveynler, Rus soyunun devam etmesine yardımcı oldukları için ödüller bile kazanabilirler.

ABD’de Bugün Aslında Dündü

Pek çok ülke, farklı tarihlerini anmak için oldukça garip tatillere sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri oldukça yeni bir ulus olsa da, Groundhog Day olarak bilinen garip bir tatil geliştirecek kadar uzun süredir ortalıkta. 1887’den beri, 2 Şubat’ta, ülke köstebek Punxsutawney Phil’in gölgesini görüp görmediğini sabırla bekliyor. Eğer yaparsa, altı hafta daha kış olacak demektir. Punxsutawney Groundhog Club’ın, geleneğe göre, her yıl neşeli Groundhog Day töreninde siyah takım elbise ve silindir şapka giyerken köstebekle ilgilenen adamlardan oluşan İç Çemberi belki daha da tuhaftır.

ABD’de Bahşiş

Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkili bir başka tuhaf gelenek, karmaşık devrilme kültürüdür. Hiç bahşiş vermeyen veya yemek özellikle iyiyken sadece küçük miktarlarda bahşiş veren diğer birçok ülkenin aksine, ABD’deki çoğu restoranda bahşiş vermek oldukça zorunludur. Aslında müşterilerin yüzde 10-20 arasında ayrılması beklenmektedir. Bahşişlerde fatura. Garsonlar için yasal ücretler düşük olduğu için, personel geçimini sağlamak için bu armağana güveniyor. Ayrıca, barmenlere, teslimatçılara ve diğer servis personeline bahşiş vermek için kurallar vardır. Bazıları bu uygulamayı mantıksız olmakla eleştirirken, ABD’deki kültürü devretmenin garsonları ve garsonları daha iyi hizmet vermeleri için teşvik ettiğine şüphe yok.

Danimarka’daki Mezarlıklarda Takılmak

Mezarlıklar pek çok ülkede ürkütücü irfan alanları olsa da, bu her zamanki gibi laik olan Danimarka’da pek de geçerli değildir. Pek çok insan restoranlar takılmayı tercih edebilir, ancak Danimarkalılar mezarlıklarını sosyalleşme alanlarına dönüştürmenin daha pragmatik bir alan ekleyebileceğimizi fark etti. Bu mezarlıklar bakımlı ve hava nihayet ısınmaya başladığında yerlilerle iç içedir. Assistens Kirkegård, ülkenin başkenti Kopenhag’da mükemmel bir örnek.

Malezya’da Parmakla İşaret Etme

Bazı ülkeler işaret parmağıyla işaret etme eylemini aşındırıcı ve kaba bulmaktadır. Çoğu kültürün üyeleri, hem kelimenin tam anlamıyla hem de mecazi olarak parmakla işaret etmenin dünyadaki en güzel şey olmadığı konusunda muhtemelen hemfikir olsa da, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde bu jest inanılmaz derecede saldırgan görülür. Daha kibar bir seçenek olarak görüldüğü için başparmağınızla hareket etmek gelenekseldir. Afrika’daki pek çok ülkede, işaret sadece cansız nesneler içindir, insanlara değil.

Dünyanın En İlginç Gelenek Ve Görenekleri Nelerdir?
Dünyanın En İlginç Gelenek Ve Görenekleri Nelerdir?

Japonya’da Şapırdatarak Yemek Yemek

Dünyadaki çoğu toplumun sofra görgü kuralları ile ilgili kuralları vardır. Batı kültürleri için gürültülü bir şekilde tüketilen yiyecekler kaba kabul edilir. Ancak Japonya’da yemek yerken höpürdetme sesleri çıkarmak tamamen farklı bir anlama sahiptir. Bunun batı ülkelerinde eriştelerin ağza koymadan önce bir kaşık üzerinde döndürülerek düzgün bir şekilde tüketilmesiyle bir ilgisi olabilir. Bu arada, Japonlar eriştelerini önce onları çarpıtmadan höpürdetiyorlar, bu da doğal olarak öncekinden daha gürültülü. Japonya’da erişte yerken huysuz sesler çıkarmak, onları gerçekten sevdiğinizi göstermenin bir yoludur.

Nijerya’da Selam Vermek İçin Diz Çökmek Veya Secde Etmek

Büyük ölçüde Nijerya’da ikamet eden etnik bir grup olan Yoruba halkının üyeleri için selamlama ritüelleri oldukça ciddiye alınır. Bu özellikle yaşlıları selamlamak için geçerlidir. Bir yetişkin yaklaştığında, Yorubalı gençlerin selamlaşırken dizlerinin üzerine çökmesi bekleniyor. Daha spesifik olarak, kadınlar selamlarken diz çöker ve erkekler tipik olarak secdeye yatar. Bu jestler, toplumun büyüklerine saygı ve hürmetin bir işaretidir. İlginç bir şekilde, bu gelenek Yoruba halklarını Nijerya’daki Bini ve Kalabari dahil diğer etnik gruplardan ayıran bir özelliktir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu