Teknoloji

PDF Dosyalarınızı Açabileceğiniz Adobe Reader Alternatifi Programlar

PDF dosyalarını açmak ve görüntülemek için genel olarak kullanıcılar tarafından Adobe Reader programı tercih edilmektedir. Ancak, Adobe Reader programını birçok kullanıcı fazla yer kaplaması ve maliyeti açısındaan pdf dosyalarınızı açabileceğiniz adobe reader alternatifi programlar aramaktadır. Bunun için birçok alternatif programlar yer almaktadır.

PDF Dosyalarınızı Açabileceğiniz Adobe Reader Alternatifi Programlar
PDF Dosyalarınızı Açabileceğiniz Adobe Reader Alternatifi Programlar

PDF Dosyası Nasıl Açılır?

PDF, taşınabilir bir belge türüdür. Belge oluşturmak ve paylaşmak için genellikle PDF dosya türü kullanılmaktadır. Ancak, PDF dosya türlerini açmak için özel programlar kullanmak gerekmektedir. PDF programları ile hemen hemen her cihazda düzgün bir şekilde görüntülenebilmektedir.

PDF dosyalarını açmak ve görüntülemek için genel olarak Adobe Reader programı kullanılmaktadır. Bu Adobe Reader programı ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan bir programdır. Adobe Reader çok fazla kullanım alanına sahip olması sebebi ile kullanıcılar alternatif programlara yönelmektedir. Bu programa alternatif olarak birçok program da yer almaktadır.

PDF Dosyalarını Açabileceğiniz Alternatif Programlar

PDF dosyalarını açmak için birçok Adobe Reader’ e alternatif programlar yer almaktadır.

Adobe Reader’ e alternatif olarak kullanılabilecek programlar ise şunlardır:

  • Foxit Reader
  • Nitro PDF Reader
  • Samatra PDF
  • PDF X-Change
  • Slim PDF Reader
  • STDU Viewer

Foxit Reader

Foxit Reader programı Adobe Reader’ a alternatif olarak tercih edilen üst düzey bir PDF açma ve görüntüleme programıdır. Kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Ücretsiz bir şekilde indirip kullanılabilen Foxit Reader programında, aynı zamanda farklı özellikleri de destekleyen eklentiler yer almaktadır.

Foxit Reader programını diğer programlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri ise, PDF dosyalarını düzenleme özelliğinin yer almasıdır. Bu özelliği ile de diğer programlara göre daha çok tercih edilmektedir. Foxit Reader programı aynı zamanda güvenlik konusunda da önemli bir özellik sunmaktadır. Güvenli okuma modu özelliği ile kullanıcılar, PDF dosyalarındaki zararlı bağlantılardan korunmaktadır.

Foxit Reader programının dezavantaj özelliği de yer almaktadır. Bu özellik ise, diğer programlar kadar hızlı olmasa da sunduğu özellikler ile tercih edilen Adobe Reader alternatifi programlar arasında yer almaktadır.

Nitro PDF Reader

Adobe Reader programına alternatif olarak tercih edilen PDF açma ve görüntüleme programlarından biri de Nitro PDF Reader. Bu program kullanıcılara sıfırdan PDF dosyası oluşturma özelliği sunmaktadır. Nitro PDF Reader programının en farklı özelliklerinden biri de, PDF dosyaları üzerinde vurgulamalar yapabilme ve yapışkan notlar ekleme özellikleridir. Bu özellik ile PDF belgeleriniz üzerinde vurgulamalar yapabilir, yapışkan notlar ekleyebilirsiniz.

Nitro PDF Reader programının diğer programlardan farklı kılan bir diğer özelliği ise, bölünmüş ekran özelliğidir. Bu özellik ile kullanıcılar iki farklı PDF dosyasını yan yana açabilmektedir. Daha çok karşılaştırma yapma gibi durumlarda kullanıcıların işine yarayacak bir özelliktir.

Nitro PDF Reader programında sürükle bırak özelliği de yer almaktadır. Bu sürükle bırak özelliği ile herhangi bir PDF dosyasını sürükleyerek yeni bir PDF dosyasını oluşturma imkanı sunmaktadır.

Samatra PDF

Ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan alternatif programlardan biri de Samatra PDF. Bu program bilgisayarın kaynaklarını az kullanan bir programdır. 2006 yılında kullanıcılara sunulan Samatra PDF programı sadece 4 MB alan kullanmaktadır.

Samatra PDF programı diğer programlara göre daha hızlı bir kullanıma sahiptir. Oldukça hızlı bir şekilde PDF dosyalarını görüntüleme imkanına sahiptir. Aynı zamanda Samatra PDF programı birçok formatı da desteklemektedir.

Bu formatlar;

  • XPS
  • Mobi
  • ePub
  • CHM
  • CBZ
  • CBR
  • DjVu

PDF X-Change

Adobe Reader programına alternatif olarak tercih edilen programlardan biri de PDF X-Change. Ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan bu program, içeriğinde premium özellikler de barındırmaktadır. PDF dosyalarını açma, düzenleme gibi özellikler sunan PDF X-Change programı, basılı bir belgeyi tarama özelliğine sahip olması ile diğer programlardan farklı kılmaktadır. Bu özellik ile herhangi bir basılı olan bir belgeyi tarayarak PDF şeklinde kayıt edilebilmektedir.

PDF X-Change programının kullanıcılar açısından dezavantajlı bir özelliği de, sıfırdan bir PDF oluşturma özelliğinin ücretsiz sürümde yer almamasıdır. Bu özelliği kullanabilmek için premium sürümü kullanmak gerekmektedir.

PDF Dosyalarınızı Açabileceğiniz Adobe Reader Alternatifi Programlar
PDF Dosyalarınızı Açabileceğiniz Adobe Reader Alternatifi Programlar

Slim PDF Reader

Slim PDF Reader, Windows’ ta kullanılan küçük bir alana sahip PDF görüntüleme ve açma programıdır. Slim PDF Reader programı sadece 1.4 MB bir alan kullanmaktadır. Küçük bir alan kullanma özelliği ile en küçük PDF görüntüleme ve açma programıdır.

Slim PDF Reader programı küçük bir alan kullanması sebebi ile birçok özelliği kullanıcılara sunamamaktadır. Programın tek amacı düşük bir alanla PDF okuyucu hizmeti vermektir. Bunu da oldukça başarılı bir şekilde yapmaktadır.

STDU Viewer

Adobe Reader programına alternatif olarak kullanılan programlar arasından bir diğeri de STDU Viewer programıdır. STDU Viewer 2.5 MB kullanım alanına sahiptir. Birçok formatı da desteklemektedir. JBIG2, FB2, DjVu, TXT, XPS, ePub, Mobi, CBR, CBZ, TCR gibi birçok formatı desteklemektedir. Bu belgeler ile birlikte aynı zamanda WMF, PCX, PSD, BMP, EMF, PNG görsel formatlarını da desteklemektedir.

STDU Viewer programı kullanıcılara birçok ücretsiz özellik sunmaktadır. Metin katmanına göre arama, küçük resim görünümü, sayfa döndürme gibi birçok özellik barındırmaktadır. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda bir görüntüyü dışa aktarabilme ve kendi imlerinizi oluşturma özelliğine de sahip bir programdır. STDU Viewer programını ticari amaçlı kullanmak isteyen belirli bir ücret ödeyerek kullanabilmektedir. Eğitim amaçlı kullananlar için ücretsiz kullanma imkanı sunulmaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu