Hayvanlar Alemi

Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo cinsi köpekler ortalama 20 santim uzunluğu ve yaklaşık 4 kilogram ağırlığıyla küçük ırk köpek sınıfına girmektedir. Pomeranian Boo özellikleri ve bakımı bu türün uzun ve sağlıklı yaşam sürmesi için önemli faktörlerden.

Pomeranian Boo cinsi ismini Almanya’nın Pomerania eyaletinden alıyor ve bu cinsin Alman spitz ırkından üretildiği biliniyor. Ülkemizde de çok fazla ilgi gören bu tür küçük olması ve evde bakımının daha kolay olması sebebiyle özellikle tercih ediliyor.

Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı
Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo Özellikleri Nedir?

Pomeranian Boo özellikleri ve bakımı birbirinden ayrılmayan kavramlar. Doğru bakım rutinlerinin oluşturulması, daha sağlıklı ve uzun bir yaşam süreci için özelliklerinin iyi bilinmesi gerekiyor.

Bu özellikleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Almanya’da özel ırkların çiftleştirilmesiyle meydana gelen bu ırk kabarık tüy yapısı ile dikkat çeker. Bu cins zeki, oyun seven yapıya sahiptir. Yabancılardan hoşlanmaz, havlayarak tepki gösterebilir.
  • Bu cins ayı surat ve tilki surat olarak ikiye ayrılıyor. Ayı surat sınıfına girenler küçük ve içe kıvrık kulak yapısına sahiptir. Tilki surat sınıfına ait olanlar daha uzun sivri kulaklara sahiptir. Küçük suratları, sürekli gülümseyen ifadeler ile iki türü de oldukça sevimli bir mizaca sahiptir
  • Bu cins köpekler küçük boyutlu olmaları sebebiyle evde bakıma uygundur.
  • İyi bir bakım ile yaklaşık 13-15 yıl yaşayabilir
  • Günlük egzersiz ihtiyaçları yaklaşık olarak 20 dakikadır, sosyalleşebilmeleri için egzersizlerin açık havada yapılması önerilir
  • Doğru mama kabı ve su kabı seçimi yapılmalı. Besleme taze mama ve su ile yapılmalı
  • Çift katlı tüy yapısına sahiptir. Tüy renklerine göre turuncu, beyaz, siyah renkli olabilir
  • Orta seviyede tüy döker, tüy dökümünü aza indirmek için doğru bakım ve besleme yapılmalıdır.
  • Bu cins için yıkama rutini önemlidir, üç haftada bir uygun şampuan ile yıkama önerilir

Eğitime oldukça açık olan bu ırk için temel itaat eğitimleri yavru dönemde verilmelidir. Eğitimlerin kalıcı olması için başarıların ardından ödüllendirilmelidir.

Kronik olarak dişlerle ilgili problemler yaşanabilir bu sebeple diş sağlığı için uygun bakım rutinleri oluşturulmalıdır. Bu tür oyun oynamayı sever, sahibine düşkündür ilgi görmekten hoşlanır.

Yaşam alanları temiz tutulmalı, ev temizliğinde kimyasal içerikli ürün kullanımından kaçınılmalıdır. Oyuncak köpekler (süs köpekleri) türlerinde en çok görülen rahatsızlıklardan olan soluk borusu çökme riskini önlemek için buruna alınacak darbelerden korunmalı, boyun bölgesine alınabilecek darbeleri önlemek için boyun tasması yerine göğüs tasmaları tercih edilmelidir.

Pomerian Boo cinsi köpeklerle doğru bir iletişim ve bağ kurabilmek için bu türün özelliklerinin iyi bilinmesi gerekir. Bu sayede köpeğin özel gereksinimleri ve temel ihtiyaçları daha net anlaşılabilir.

Pomeranian Boo Bakımı Nasıl Yapılır?

Pomeranian Boo özellikleri ve bakımı onunla geçirilecek uzun ve sağlıklı yıllar için dikkat edilmesi gereken en önemli konudur. Doğru bakım rutini için bu cinsin özellikleri bilinmeli bu doğrultuda bakım rutini oluşturulmalıdır.

Doğru beslenme tüm canlılar için en önemli konudur. Uygun içerikli kuru mama seçimi yapılmalı, bu konuda veteriner hekime danışılmalı. Doğru mama seçimi ile ihtiyaç duyulan vitamin ve mineraller ile beslenme destekleniyor.

Tüy sağlığı için düzenli tarama yapmak, tüy sağlığını destekleyici takviye gıdalar tercih edilebilir. Tüyleri uygun tıraşlama yöntemlerine göre kesilmelidir. Uygun içerikli antiseptikler göz ve kulak temizleme rutinleri oluşturulmalı. Göz sağlığı için düzenli olarak hekim kontrolünden geçmelidir.

Bu cins köpeklerde diş sağlığı oldukça önemlidir, diş sağlığı için temizlik rutinleri oluşturulmalı, düzenli veteriner hekim kontrolleri yaptırılmalıdır.

Veteriner hekim ile birlikte oluşturulan aşı takvimine uyulmalı, gerekli aşılar zamanında yapılmalı. İç ve dış parazit problemine karşı önleyici tedaviler düzenli olarak yapılmalıdır. Belirtilen bu bakım önerileri bu cinsin sağlığı ve huzurlu bir yaşam sürmesi için oldukça önemli konulardır.

Pomeranian Boo Fiyatları Ne Kadar?

Pomeranian Boo fiyatları, özellikleri ve bakımı kadar da merak edilmektedir. Bu cins için fiyatı etkileyen en önemli özellik surat yapısıdır. Ayı surat boo olarak tabir edilenleri daha değerli daha pahalıdır. Bunun ardından da bu türün tüy rengi. Turuncu, beyaz, siyah tüy rengine göre farklı fiyatlandırma yapılıyor. Fiziksel özellikleri olarak farklı bir görünüme sahip olmalarını sağlayan tilki yüz ya da ayı yüz sınıfına ait olmaları fiyatı etkiliyor. Fiyatı etkileyen diğer önemli faktörler bu cinsin cinsiyeti ve yaşıdır.

Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı
Pomeranian Boo Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo Yavru Hangi Mamayı Yer?

Pomeranian Boo özellikleri ve bakımı ister yavru ister yetişkin olsun tüm dönemlerinde bu cins için önemli konulardır. Bu cins için doğru beslenme düzeni ve doğru mama kullanımı çok önemlidir.

Bu sebeple tüm Pomeranian Boo yavru, yetişkin dönemlerinde tercih edilecek mamalar için mutlaka uzman bir veteriner hekimden destek alınmalıdır. Yavru Pomeranian Boo cinsinin köpekler yaklaşık olarak 8- 12 hafta anne sütü ile besleniyor, bu süre yavru için oldukça önemli. Sütten erken kesilen yavrular ya da anne sütü ile beslenemeyen yavrularda bağışıklık düşük olacağından gıda alerjilerine daha yatkın olacakları biliniyor.

Anne sütünden kuru mamaya geçiş sürecinde kaliteli mama seçimi ile olası mide ve bağırsak rahatsızlıklarının önüne geçiyor. Bu dönemden sonra gelişiminin daha doğru sağlanması için uygun içerikli, yüksek kalorili, ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri içeren mamalar kullanılır.

Bu sayede yavru büyüme ve gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm besin değerlerini mamalarından karşılayabiliyor. Yetişkin mamalarında daha düşük kalorili ve uygun içerikli mamalar tercih ediliyor, kuru mama ile beslemenin yanında yaş mama, ödül mamaları ile beslenme destekleniyor.

Bu cins köpekler kısırlaştırma operasyonu geçirdilerse bu kategorideki mamalar tercih ediliyor. Bu ırk için kabul edilen yaşlılık yaşı 8’dir. Bu dönemden itibaren beslenme rutini özel olarak desteklenmelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu