Ekonomi

Bitcoin Nasıl Alınır?

Son zamanların en popüler sana para birimi olan bitcoin ile ilgili merak edilen pek çok detay mevcut. Bitcoin sanal bir para birimi olarak dikkat çekiyor. Taşıdığı özelliklerle kullanıcısına avantajlar sağlarken kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar da mevcut. Bu nedenle; bu bilgilerin edinilmesi son derece önemli. İşte detaylar.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin basit tanımıyla; dijital bir para birimidir. Bitcoin, herhangi bir merkez bankasıyla ve resmi kuruluşla ilişiği bulunmayan, ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen aracı kuruma ihtiyaç duyulmadan transferi yapılabilen bir para birimidir.

Bitcoin’in Kaynağı Nedir?

Bahsedildiği gibi Bitcoin her hangi bir devlete bağlı değildir. Bunun yanı sıra; Bitcoin bir merkez bankasına da bağlı değildir. Bitcoin fiziksel anlamda basılan bir para birimi değildir. Sanal bir para birimi olup matematik formülü olan bir sistem olarak hizmet verir.

Bitcoin Nereden Alınır?

Bitcoin alımı için kripto para borsalarından alınıyor. Kullanıcılar kendilerine kripto para borsası seçerek alımlarını yapabilirler. Seçim yapıldıktan sonra üyelik işlemi gerçekleştirilerek gerekli adımlar izlenir ve işlemlere başlanır.

Bitcoin için Ne Kadar Para Gereklidir?

Bitcoin için ne kadar para gerekli olduğu da merak konusu. Kullanıcılar Bitcoin alımları yapacaklarında bitcoin satın alacakları kripto para borsalarına danışarak bilgi edinebilirler.

Bitcoin Nasıl Kullanılır?

Bitcoin kullanımı denilince ilk olarak kullanıcının bir cüzdan oluşturulması gerekir. Oluşturulan sanal cüzdan cep telefonuna ya da bilgisayara oluşturulabilir. Bunların yanı sıra cüzdan oluşturmak için web servislerinden yararlanmak da mümkün.

Kullanıcıların cüzdan sınırlaması yok. Yani kullanıcılar diledikleri kadar cüzdan oluşturma şansına sahipler. Aynı zamanda cüzdan oluşturulurken kullanıcılardan özel bilgiler istenmiyor. Oluşturulan sana cüzdan ile para alınıp para gönderilebiliyor. Yine sana cüzdanla alış veriş etme imkanı da mevcut.

Bitcoin Nasıl Nakite Çevrilir?

  • Bitcoin’in nakite çevrilmesi için belli adımların atılması gerekir. Kullanıcıların adımları dikkatli bir şekilde takip etmeleri gerekir. İşlemin doğru bir şekilde tamamlanması için bu gereklidir.
  • Yatırımcı bağlı olduğu kripto para borsası platformuna girer. Platform üzerinde yer alan ‘’ Kullanıcı Girişi’’ sekmesine tıklanır. Burada yer alan bilgiler tanımlanır ve erişim sağlanmış olur.
  • ‘’Hesap içinde Banka Hesabı Tanımla’’bölümüne girilir. Ekrana gelen boşluğa banka hesap numarası girilir ve sanal cüzdana banka hesabını bağlaması gerekiyor. Bu adımla birlikte ‘’Kripto Para Sat’’ sekmesine giriş yapılır. BTC seçilir ve satış emri verilir.
  • Sanal cüzdan ekrana yansır. Sana cüzdan üzerinden ‘’Para Çek’’ kutucuğuna tıklanır.
  • Ekrana yeni açılan pencereden kripto para yatırım hesabına bağlanılır. Banka hesabı imajına tıklanır ve para çekme talebi onaylanır.

Adımlar doğru bir şekilde takip edilerek işlem tamamlanır.

Bitcoin Avantajları Nelerdir?

Bitcoin Ne İşe Yarar?

Birçok avantaj sayılabilir. Bitcoin kullanıcılarına avantajlar sağlayan sanal bir para birimidir.

  • Hükümetlere bağlı olarak yaşanan hiperenflasyonlar reel para birimlerinin çöküşüne neden olur. Bu olumsuz durum Bitcoin de geçerli değildir. Zira Bitcoin her hangi bir hükümete bağlı değildir. Bu yüzden çökme durumunun yaşanma ihtimali çok zayıftır.
  • Bitcoin küçük bir hafıza kartında taşınabilme özelliğine sahip. Bu özellik hiçbir para biriminde söz konusu değildir.
  • Bitcoin sisteminde kullanıcıların bilgilerinin saklı kalması önemli bir avantajdır. Kullanıcıların mali kaynak bilgileri, hesaba dair diğer bilgiler hiç kimse tarafından bilinemez. Hükümetler de bu bilgilere ulaşamazlar. Bununla birlikte bu bilgilerin 3.kişi ya da kuruluşlarca takibi de mümkün değildir.
  • Bilindiği gibi tedavüldeki reel paraya olan arzın artması enflasyona neden olur. Diğer bir deyişle; tedavüldeki para arzıyla enflasyon doğru orantılıdır. Bu durum Bitcoin için söz konusu değildir.
  • Bitcoin teknik olarak en fazla 21 Milyon adet üretilebiliyor. Yani Bitcoin sistemi sonu olan bir sistem olduğu için enflasyon riski oldukça düşüktür.

Tüm bu avantajlar Bitcoin’ e olan ilgiyi de artırıyor.

Bitcoin Dezavantajları

Bitcoin avantajların yanı sıra dezavantaj kabul edilebilecek bazı hususlardan söz edilebilir;

  • Bitcoinler kaybedildiğinde bu bitcoinleri geri almak için her hangi bir sistem ya da mekanizma yok. Dolayısıyla kullanıcıların bu olumsuz durumun önüne geçmeleri için atacakları bir adım mevcut. Kullanıcılar, bitcoinlerin internet bağlantısı bulunmayan harddisklerde saklaması önerilir. Böylece bu durum engellenebilir.
  • Bitcoin ödeme sistemidir. Ancak; Bitcoin’ in ödeme sistemi olarak kullanıldığı çok fazla yer mevcut değil.
  • Bitcoin izi sürülemediği için suçların daha rahat işlenebilmesi için uygun bir zemin anlamına geliyor.
  • Bitcoin’in alınabilmesi bir ürün satın almak gibi bir şey değil. Bitcoin satın alınabilmesi için pek çok servis var. Bu servisler üzerinden bitcoin alımı gerçekleşir. Elbette bu alım sanıldığı kadar kolay değil.

Bitcoin’in Değeri

Dolaşımda yer alan Bitcoin sayısı bellidir. Bitcoin fiyatı; arz-talep dengesi, alıcı ve satıcının belli üründe karşılıklı olarak karar kılmasıyla belirlenir. Bitcoin miktarı sınırlı olduğu için alıcısı arttığında değeri de artmaya başlar. Bitcoin satılmaya başlandığında ise değer düşmeye başlar.

Bitcoin ile Ödeme

Bitcoin kişiden kişiye ve adresten adrese transfer edilir. Bu ödemeler akıllı telefon uygulamalarıyla yapılabilir. Yalnızca bu amaç için tasarlanmış olan ticari uygulamalar da mevcut.

Bitcoin Güvenilir Mi?

Bitcoin ile ilgili olarak en çok sorulan sorulardan biri de bitcoin güvenilirliğidir. Güvenilirlik olgusunu meydana getiren pek çok özellik taşır.

  • Genel olarak bitcoin güvenilir bir dijital para birimidir. Bazı protokollere tabi olup bu protokollere bağlı olarak yapılan her işlem şifrelenir.
  • Bitcoin sağlam, güçlü bir kayıt hafızasıyla çalışır.
  • Bitcoin hileli yollarla üretilip satılacak bir ürün değildir. Bu özelliğiyle de güvenilirdir.

Kullanıcının bilgisayarının hacklenmesi ya da cüzdanının çalınması gibi durumlar kullanıcı dikkatsizliğinin sonucudur. Yani bu durum sistemle ilgili değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu